Bake Affair Seljački kruh 1kg, 752 g
Bez konzervansa
€ 8,89
(€ 11,82 / kg, uključ. 25% PDV - bez troškova dostave)
Varijante:
Značajke i prednosti
- smjesa za pečenje
- sadrži prirodno kiselo tijesto
- jednostavno i brzo za pripremu
Br. proiz. XPI-BAF-14, Sadržaj: 752 g, EAN: 9120101511012
Opis
Ovaj klasični seljački kruh ne smije nedostajati ni kod jednog obroka. Visokokvalitetni sastojci mogu se vrlo jednostavno i lako preraditi u ukusni kruh. Savršeno za prirodnu i vegansku zabavu u pečenju.
Svježi sastojci: 430 ml vode.
Upute za 1 kg seljačkog kruha:
- Otvorite pakiranje, stavite smjesu za pečenje u posudu, dodajte 430 ml mlake vode (pogledajte skalu u limenci) i mijesite tijesto ručno, mikserom ili Thermomixom oko 3 minute.
- Pokrijte i ostavite da tijesto odmara u posudi na sobnoj temperaturi (približno 24°C) oko 45 - 60 minuta.
- Pobrašnite radnu površinu i, ako je dostupno, košaru za dizanje tijesta.
- Stavite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte okrugli oblik, stavite u košaru za dizanje tijesta ili na lim obložen papirom za pečenje tako da mjesto spajanja tijesta ide na dno.
- Tijesto malo pobrašnite i pokrijte i ostavite da odmara oko 60 minuta na toplom mjestu (približno 24°C).
- Zagrijte pećnicu na 230°C (gornji / donji grijač) 40 minuta prije kraja dizanja tijesta.
- Okrenite tijesto na lim obložen papirom za pečenje ili na kamen za pečenje.
- Oštrim nožem zarežite vrh tijesta.
- Važno: rezovi moraju biti dovoljno duboki da para može lako izlaziti.
- Ovdje možete pustiti svoju kreativnost na slobodu i stvarati uzorke!
- Pecite na 230°C 10 minuta, a zatim smanjite na 190°C i pecite još 20 minuta.
- Izvadite iz lima za pečenje i pustite da se potpuno ohladi na rešetki i poslužite.
S posudom od lijevanog željeza:
- Kada se tijesto drugi puta diže stavite rešetku na sredinu pećnice i na nju stavite posudu od lijevanog željeza s poklopcem. Pripremite rukavice za pećnicu.
- Stavite vruću posudu od lijevanog željeza s rukavicama na vatrostalnu površinu i uklonite poklopac. Dignuto tijesto iz košare za dizanje prebacite izravno u lonac tako da ispucali vrh ostane s gornje strane. Zatvorite s vrućim poklopcem, stavite u pećnicu i pecite 15 minuta (na 230°C). Zatim pažljivo uklonite poklopac (koristite rukavice), smanjite temperaturu pećnice na 190°C i pecite kruh dok ne postane hrskav i smeđ oko 20 minuta. Pažljivo izvadite kruh iz lonca, pustite da se potpuno ohladi na rešetki i poslužite.
Marke: | Bake Affair |
---|---|
Vrste proizvoda: | Hrana, Smjesa za pečenje |
Prehrambeni dodaci ne služe kao nadomjestak za zdravu i uravnoteženu prehranu. Čuvati na mjestima van dohvata djece.
Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost | po 100 g |
---|---|
Energetska vrijednost | 1344 / 321 kj / kcal |
Masti | 1,3 g |
od toga Zasićene masne kiseline | 0,2 g |
Ugljikohidrati | 65 g |
od toga Šećer | 3,8 g |
Balastne tvari / Vlakna | 6,2 g |
Bjelančevine | 11 g |
Sol | 2,6 g |
Sirovine
- Roggenmehl
- Dinkelmehl
- Dinkelsauerteig
- Trockenbackhefe
- Sol