Bake Affair Kruh iz starina
Mješavina za pečenje iz Austrije
RasprodanoProizvod više nije dostupan u našoj trgovini
Opis
Ovu finu smjesu za pečenje možete umiješati u ukusni starinski kruh i bez ikakvog znanja o pečenju. Kiselo tijesto od tvrde pšenice i cuvée od slada daju ukusnu aromu i prirodno osiguravaju sočan rezultat. Idealno za cijelu obitelj.
Potrebni svježi sastojci: 430 ml vode
Savjeti:
- Za još hrskaviji rezultat, papir za pečenje možete navlažiti vodom.
- Čim dno kruha porumeni, kruh je pečen.
Upute za 1 kg prah kruha:
- Otvorite pakiranje, stavite smjesu za pečenje u posudu, dodajte 430 ml mlake vode (pogledajte skalu u limenci) i mijesite tijesto ručno, mikserom ili Thermomixom oko 3 minute.
- Pokrijte i ostavite da tijesto odmara u posudi na sobnoj temperaturi (približno 24°C) oko 45 - 60 minuta.
- Pobrašnite radnu površinu i, ako je dostupno, košaru za dizanje tijesta.
- Stavite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte okrugli oblik, stavite u košaru za dizanje tijesta ili na lim obložen papirom za pečenje tako da mjesto spajanja tijesta ide na dno.
- Tijesto malo pobrašnite i pokrijte i ostavite da odmara oko 60 minuta na toplom mjestu (približno 24°C).
- Zagrijte pećnicu na 230°C (gornji / donji grijač) 40 minuta prije kraja dizanja tijesta.
- Okrenite tijesto na lim obložen papirom za pečenje ili na kamen za pečenje.
- Oštrim nožem zarežite vrh tijesta.
- Važno: rezovi moraju biti dovoljno duboki da para može lako izlaziti.
- Ovdje možete pustiti svoju kreativnost na slobodu i stvarati uzorke!
- Pecite na 230°C 15 minuta, a zatim smanjite na 190°C i pecite još 30 minuta.
- Izvadite iz lima za pečenje i pustite da se potpuno ohladi na rešetki i poslužite.
S posudom od lijevanog željeza:
- Kada se tijesto drugi puta diže stavite rešetku na sredinu pećnice i na nju stavite posudu od lijevanog željeza s poklopcem. Pripremite rukavice za pećnicu.
- Stavite vruću posudu od lijevanog željeza s rukavicama na vatrostalnu površinu i uklonite poklopac. Dignuto tijesto iz košare za dizanje prebacite izravno u lonac tako da ispucali vrh ostane s gornje strane. Zatvorite s vrućim poklopcem, stavite u pećnicu i pecite 15 minuta (na 230°C). Zatim pažljivo uklonite poklopac, smanjite temperaturu pećnice na 190°C i pecite kruh dok ne postane hrskav i smeđ oko 20 minuta. Pažljivo izvadite kruh iz lonca, pustite da se potpuno ohladi na rešetki i poslužite.
Marke: | Bake Affair |
---|
Prehrambeni dodaci ne služe kao nadomjestak za zdravu i uravnoteženu prehranu. Čuvati na mjestima van dohvata djece.
Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.